Zdraviji zaslađivačiSlatko je ukus koji stvara najveći osećaj zadovoljstva. Da bi smo na zdraviji način zadovoljili potrebu za slatkim ukusom važno je unositi poslastice koje su zaslađene kvalitetnijom vrstom šećera odnosno zaslađivača.

Slad od žitarica se koristi kao zamena za rafinisani šećer. To su prirodni izvori šećera koji se dobijaju od celih zrna žitarica procesom fermentacije. Slad sadrži manju količinu ukupnog šećera pa samim tim i ugljenih hidrata. Ugljeni hidrati prisutni u sladu predstavljaju kombinaciju prostih i složenih šećera. Najveći deo čini maltoza dok je glukoza je zastupljena u manjem procentu. Pored ugljenih hidrata zastupljene su i male količine proteina i masti. Ono što izdvaja slad od žitarica je bogatstvo vitamina i minerala koje organizam lako i brzo usvaja pa se može reći da je pored meda ovo najzdravija vrsta zaslađivača.

Slad sadrži vitamine B grupe, vitamin A, vitamin E, kalcijum, kalijum, gvožđe i magnezijum.

U zavisnosti od vrste žitarice svaki slad poseduje karakterističan miris i ukus. Koriste se za pripremu svih vrsta poslastica kao što su kolači, torte, palačinke, voćne salate....

Dodavanjem slada u testo za pripremu hleba i peciva povećavaju se biološka vrednost i organoleptička svojstva proizvoda.


Fruktoza

Fruktoza je voćni šećer koji se nalazi u voću i ...

Dekstoza orange

Dekstroza sa ukusom narandže ima sva svojstva kao i obi...

Dekstroza

Dekstroza ili grožđani šećer pripada grupi prost...

.

INSPIRASANI VAŠIM UKUSIMA I POTREBAMA!

- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -

Copyright © 2017 Macrobiotic Prom. All rights reserved.
Izrada sajta by GlobalWebmasters, Consalting by WBS