Soja sadrži veći procenat belančevina od žitarica i zbog toga sojino mleko predstavlja najbolju alternativu za kravlje mleko. Prednosti u odnosu na kravlje mleko su što sadrži manje masti, više vitamina i posebno više gvožđa. Sojin lecitin pozitivno utiče na regulisanje masnoća u krvi.
Preporučuje se deci alergičnoj na kravlje mleko, srčanim bolesnicima, vegetarijancima, dijabetičarima kao i svima koji vode računa o zdravlju.
Dodatne informacije:
Sastav: sojina proteinska koncentracija, maltodekstrin, sojin lecitin
500 g bundeve, 1 kašika pivskog kvasca, 2 dl sojinog mleka, morska so, peršunov list, biber...
šolja sojinog mleka, ½ šolje jagoda ili nekog drugog jagodičastog voća, pola ka&scar...
2,5 šolje integralnog pšeničnog brašna, 1,5 šolja sojinog mleka, 60 g fruktoz...
300 g pečene bundeve, 200 g posnog integralnog keksa, 70 g kikiriki putera, 40 g fruktoze, 2 kašike kakaa...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -