Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorÄavanjem i suÅ¡enjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma. Hrom je važan za normalno održavanje Å¡ećera u krvi pa se pivski kvasac preporuÄuje u dijetoterapiji dijabetiÄara.
Pivski kvasac pomaže u prevenciji i leÄenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao Å¡to su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fiziÄkih i psihiÄkih napora. ReguliÅ¡e metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiÄe na smanjenje Å¡tetnog LDL holesterola.
Pivski kvasac se preporuÄuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, Äorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku.
Dnevna doza za odrasle je 15g-20 g (1-2 kaÅ¡ike) a za decu 10 g. Koristi se 6-8 nedelja nakon Äega se pravi pauza 4-6 nedelja.
Dodatne informacije:
Sastav: Pivski kvasac
Neto masa: 200g
NaÄin Äuvanja: Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja: 12 meseci
500 g bundeve, 1 kašika pivskog kvasca, 2 dl sojinog mleka, morska so, peršunov list, biber...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -