Kad solite i dosoljavate - gomašio



Kad solite i dosoljavate - gomašio

Gomašio ili kako ga neki zovu kod nas, susamova so, pravi se od prženih susamovih semenki i morske soli. Ovim načinom pripreme, sve čestice soli se oblažu tankim slojem ulja i upravo ta kombinacija pomaže organizmu da apsorbuje so u manjim količinama. Samim tim se ni ne javlja pojačan osećaj žeđi, što znači da se ni višak vode neće vezivati za naš organizam.

Susamovo seme je inače jedan od najboljih izvora kalcijuma, ali sadrži i dosta gvožđa, kao i vitamina B3 i proteina.
Gomašio se koristi kao začin u pripremi jela od povrća, kao i svih vrsta žitarica. Ova so neutrališe kiselinu u krvi, samim tim ublažava zamor i nervnu iscrpljenost, dok je delotvorna i kod mnogih zdravstvenih problema, kao što su nadimanje, mučnine, glavobolja, pa čak i menstrualni grčevi.



Tagovano: ,


Preporučeni proizvodi


Rezanci od pirinča

Pored toga što su pogodni za one koji su alergič...

Tofu namaz sa mirođijom

Ovaj posni krem sir od soje izuzetno je pogodan za maza...

Musli sport

Musli je još davne 1900.godine smislio šv...

Prženi tempeh - sojino meso

Proizvod dobijen fermentacijom termički obrađene soje u...

INSPIRASANI VAŠIM UKUSIMA I POTREBAMA!

- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -

Copyright © 2017 Macrobiotic Prom. All rights reserved.
Izrada sajta by GlobalWebmasters, Consalting by WBS